Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: közepes
4 személyre
Hozzávalók
Tésztához:
50 dkg liszt
2 db nagy szem burgonya
3 ek őrölt tökmag
2,5 dkg élesztő
0,5 tk cukor
2 dl langyos víz
0,5 dl tej
só
Tetejére:
2 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
3 fej lilahagyma
2 fej vöröshagyma
30 dkg kolozsvári szalonna
30 dkg trappista sajt
20 dkg pirított sós, bazsalikomos tökmag
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejes-cukros vízben. Majd a burgonya hámozása után, megfőzzük, áttörjük és összekeverjük az élesztős vízzel, amit hozzáadunk a liszthez, majd ehhez az őrölt tökmagot tesszük. Átdolgozzuk a tésztát, majd meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Ha megkelt, kinyújtjuk kb. 1 cm magasra, a tepsiben megszúrkáljuk villával. 200 °C -ra előmelegített sütőben először sütjük kb. 7 percig, amíg egy picit megszilárdul a teteje, majd megkenjük a fokhagymás tejföllel, az összevágott kolozsvári szalonnával, hagymákkal, pirított tökmaggal, bazsalikomos tökmaggal és sajttal megszórjuk a tetejét. Tovább sütjük még 20 percig.
oszd meg a receptet:
Megéheztél? Itt a többi

Kerti zöldséges tömagkrémleves
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: közepes
4 személyre
Hozzávalók: 25 dkg vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg petrezselyemgyökér, 5 dkg zeller, 5 dkg karalábé, 2,5 dl főzőtejszín, só, , bors, 3 dl víz, 2 ek őrölt tökmag, 5 dkg

Tökmagos-banános túrókrém
Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: könnyű
4 személyre
Hozzávalók: 25 dkg túró, 15 dkg tejföl, 1 ek méz, 1 csipet fahéj, 2 db banán, sótlan pirított tökmag ízlés szerint

Áfonyás szarvassült tökmagtallérral, szilvával
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: közepes
4 személyre
Hozzávalók: 0,5 kg szarvaspecsenye. borókabogyó, szegfűszeg, egész fahéj, őrölt bors, 1 dl vörösbor, 1 ek kókuszzsír, áfonyalekvár ízlés szerint, szilvabefőtt ízlés szerint, 0,5 kg teljes kiőrlésű liszt, 2 ek őrölt tökmag,

Ínyenc saláta
Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: könnyű
2 személyre
Hozzávalók: 20 dkg saláta keverék (jégsaláta, sárgarépa, hagyma, vörös káposzta), 10 dkg pirított sós tökmag, 1 db kaliforniai paprika, 1 mk balzsamecet, só ízlés szerint, 1 db bazsalikomlevél

Tejszínes tökmagkrém
Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: könnyű
2 személyre
Hozzávalók: 25 dkg mascarpone sajt, 2 ek őrölt tökmag. 1 csipet őrölt bors, 1 csipet őrölt bazsalikom, 5 dkg pirított tökmag, só ízlés szerint

Kakaós tökmagkrémes palacsinta pisztácia fagylalttal
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: könnyű
4 személyre
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 2 tojás, 3 dl tej, 1 csipet só, ¾ dl kókuszzsír, 1,5 dl főzőtejszín, 1 gombóc pisztácia fagylalt, 25 dkg mascarpone sajt, 2 ek kakaó, 2 ek

Krémes tökmagos zöldborsófőzelék
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: közepes
4 személyre
Hozzávalók: 1 kg zsenge zöldborsó, 3 dl rizstej, 2 dl risztejszín, 6 ek őrölt tökmag, 1 ek kókuszzsír, 5 dkg pirított sós tökmag

Grillezett csirkecombfilé tökmagos burgonyapürével
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: közepes
4 személyre
Hozzávalók: 1 kg csirkecombfilé, őrölt paprika, bors, só, rozmaring, fokhagymasó, 2 ek kókuszzsír, 30 dkg burgonya, 6 ek őrölt tökmag, 0,5 dl főzőtejszín, 1 csipet gyömbér, 10 dkg teavaj, 5 dkg