Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: közepes
4 személyre
Hozzávalók
Sülthöz:
0,5 kg szarvaspecsenye
borókabogyó
szegfűszeg, egész fahéj,
őrölt bors
1 dl vörösbor
1 ek kókuszzsír
áfonyalekvár ízlés szerint
szilvabefőtt ízlés szerint
Tallérhoz:
0,5 kg teljes kiőrlésű liszt
2 ek őrölt tökmag
5 dkg pirított sós tökmag
2 db burgonya
1 ek tejföl
1 ek főzőtejszín
Elkészítés
A szarvaspecsenyéről eltávolítjuk a zsiradékot és az inakat, majd készítünk egy pácot a fűszerekből, az olvasztott kókuszzsírból és a vörösborból, amelyet minimum 1 órára a hűtőbe teszünk állni.
200°C-ra előmelegített sütőbe, sütőzacskóba tesszük.
Ezalatt elkészítjük a tallérokat. A liszthez hozzáadjuk az őrölt tökmagot, a főtt, áttört burgonyát, a tejfölt és a tejszínt, majd miután alaposan összekevertük, hozzáadjuk a pirított sós tökmagot és kicsi, lapított tallérokat formázunk belőle, amelyet megszórunk tökmaggal. Majd ezt is előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Amikor minden elkészült a tálaláskor gazdagon meglocsoljuk a húst áfonyalekvárral és szilvabefőttet kínálunk hozzá.
oszd meg a receptet:
Megéheztél? Itt a többi

Krémes tökmagos zöldborsófőzelék
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: közepes
4 személyre
Hozzávalók: 1 kg zsenge zöldborsó, 3 dl rizstej, 2 dl risztejszín, 6 ek őrölt tökmag, 1 ek kókuszzsír, 5 dkg pirított sós tökmag

Tökmagos töki pompos
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: közepes
4 személyre
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 db nagy szem, burgonya, 3 ek őrölt tökmag, 2,5 dkg élesztő,
0,5 tk cukor, 2 dl langyos víz, 0,5 dl tej, só, 2 dl tejföl,

Tökmagos-banános túrókrém
Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: könnyű
4 személyre
Hozzávalók: 25 dkg túró, 15 dkg tejföl, 1 ek méz, 1 csipet fahéj, 2 db banán, sótlan pirított tökmag ízlés szerint

Kakaós tökmagkrémes palacsinta pisztácia fagylalttal
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: könnyű
4 személyre
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 2 tojás, 3 dl tej, 1 csipet só, ¾ dl kókuszzsír, 1,5 dl főzőtejszín, 1 gombóc pisztácia fagylalt, 25 dkg mascarpone sajt, 2 ek kakaó, 2 ek

Kerti zöldséges tömagkrémleves
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: közepes
4 személyre
Hozzávalók: 25 dkg vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg petrezselyemgyökér, 5 dkg zeller, 5 dkg karalábé, 2,5 dl főzőtejszín, só, , bors, 3 dl víz, 2 ek őrölt tökmag, 5 dkg

Grillezett csirkecombfilé tökmagos burgonyapürével
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: közepes
4 személyre
Hozzávalók: 1 kg csirkecombfilé, őrölt paprika, bors, só, rozmaring, fokhagymasó, 2 ek kókuszzsír, 30 dkg burgonya, 6 ek őrölt tökmag, 0,5 dl főzőtejszín, 1 csipet gyömbér, 10 dkg teavaj, 5 dkg

Ínyenc saláta
Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: könnyű
2 személyre
Hozzávalók: 20 dkg saláta keverék (jégsaláta, sárgarépa, hagyma, vörös káposzta), 10 dkg pirított sós tökmag, 1 db kaliforniai paprika, 1 mk balzsamecet, só ízlés szerint, 1 db bazsalikomlevél

Tejszínes tökmagkrém
Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: könnyű
2 személyre
Hozzávalók: 25 dkg mascarpone sajt, 2 ek őrölt tökmag. 1 csipet őrölt bors, 1 csipet őrölt bazsalikom, 5 dkg pirított tökmag, só ízlés szerint